Deri Ayakkabı Yıkanır Mı?

Deri Ayakkabı Yıkanır Mı?

Deri Ayakkabı Yıkanır Mı?

Ayakkabı, günün her anında, her hava koşulunda, her yerde kullanılan ayak giyimi olduğu için en çok kirlenen giyim parçalarından bir tanesidir. Ayakkabılar, kıyafetlere oranla daha çok kirlenen ve temizliği daha zahmetli olan ürünler arasındadır. Bazı ayakkabılar elde veya çamaşır makinesinde yıkanmaya elverişli olabilirken deri ayakkabıların elde veya çamaşır makinesinde yıkanması çeşitli sorunlara yol açabilmektedir.

Elde veya Çamaşır Makinesinde Yıkanan Deri Ayakkabılar Bozulabiliyor

Deri ayakkabılar suya dayanıklı olmadıkları için elde veya çamaşır makinesinde yıkandıkları zaman bozulmakta, bir daha kullanılamaz hale gelebilmektedir. Yağ, çamur, çimen gibi çok çeşitli sebeplerle kirlenen ayakkabıların kir lekelerinden arınması için ayakkabı temizleme talimatlarına uyulması gerekmektedir. Deri ayakkabı üreticisinin tavsiye etmediği temizleme yöntemleri ayakkabı derisinin veya kalıbının bozulmasına, ömrünün kısalmasına yol açmaktadır. 

Deri ayakkabılar ayak kokusunun en az oluştuğu ayakkabılar arasındadır. Koku oluşumunun önlenmesinde, ayakkabıların her gün giyilmesi yerine belirli aralıklarla giyilmesi ve aralarda havalandırılması oldukça etkili olmaktadır. Çeşitli kokulardan arındırmak için deri ayakkabıların yıkanması ayakkabının bozulmasına sebep olur.

Deri Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır?

Deri ayakkabıların uzun yıllar kullanılabilmesi ve kalitesini koruyabilmesi için temizleme işlemlerinin doğru yöntemlerle yapılması gerekmektedir.

Deri Ayakkabıyı Leke ve Kirlerden Arındırmak İçin Yumuşak Deri Fırçalarından Yararlanın

Deri ayakkabıların üzerinde oluşan leke veya kirlerin temizliğinde yumuşak deri fırçaları etkili bir çözüm sunar.Yumuşak deri fırçaları ayakkabı derisinin zarar görmesini önleyerek kir, leke ve tozların ayakkabı yüzeyinden temizlenmesini sağlamaktadır.

Deri Ayakkabıyı Yumuşak Bir Bezle Silmek Önemlidir

Ayakkabının tozu alındıktan sonra sabunlu su ile nemlendirilmiş yumuşak bir bez yardımıyla ayakkabılar silinebilir. Piyasada bulunan, içerisinde alkol olan ıslak mendiller derinin yapısını bozabilmektedir. Bu sebeple deri ayakkabı temizliğinde, nemli ve yumuşak bezlerin tercih edilmesi derinin uzun ömürlü olması açısından önemli bir yer tutmaktadır. Nemli bez ile silinen ayakkabılar mutlaka kuru ve yumuşak bir bezle kurulanmalıdır.

Deri Temizliği için Özel Olarak Üretilmiş Ürünler Kullanın

Deri temizliği için özel olarak üretilmiş temizlik spreyleri bulunmaktadır. Bu spreyler kullanım talimatları doğrultusunda kullanılarak deri ayakkabıların temizlenmesine yardımcı olur. Temizleme işleminden sonra ayakkabıların kaliteli görünümlerini korumakta ise özel ayakkabı cilaları etkilidir.

Ayakkabıda Oluşan Kötü Kokuları Ortadan Kaldırın

Ayakkabıların her gün, arka arkaya giyilmesi ayakkabıda kötü koku oluşumuna sebep olabilmektedir. Deri ayakkabıların bir gün arayla giyilmesi, yeterli derecede havalanmasına imkan sağlar. Hakiki deri ayakkabılarda genellikle kötü koku oluşumuna rastlanmamaktadır ancak ayakkabılarda koku oluşumu olduysa ayakkabıların yıkanmaması gerekmektedir. Ayakkabının yapısına zarar vermeyecek, karbonat benzeri doğal çözümlerden yararlanmak ayakkabıdaki kötü koku oluşumunun ortadan kalkmasına yardımcı olabilmektedir.

Etiketler: trend
Temmuz 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR